vineri, 12 februarie 2010

"Senzatie majora, cu 40 la ora"

Am avut ieri o zi/seara fooooarte interesante (mai mult seara decat ziua, dar fie ambele). Specific, sunt tot in alba. Bun, am mers pana in centru-pana unde fac 5 minute, de la mine de acasa, din Cetate (pentru cei care au zis ca e mare alba, na!), 10 daca prind si toate cele doua semafoare pe rosu.
Eveniment: In centru, la o trecere de pietoni, sare o vaca (de-aia bipeda) in viteza a 5-a (era pe jos, da' se misca al naibii de rapid) pe trecerea de pietoni, in fata mea.
Eu: 60kmh-frana-ABS (Yuuuupiiii!)-oprit-injurat vaca proasta
Doamna din spatele meu: 60kmh-frana (cred)-ABS nu (God bless programul Rabla)-Poooooc
Eu ridic mainile, dau din umeri, injur (iar), pun avariile, ma dau jos. Ea, tot in masina. Ma duc sa ma uit, masina mea Ok, nu zgarieturi, nu nimic. Ma uit la a ei. Far spart, semnalizare sparta, bara rupta in doua. Ma uit iar la a mea. Tot nimic. Ii fac semn sa coboare. Se da jos, vin si doi nene, imi culeg numarul, mi-l pun in masina, asteapta sa revenim noi pe pamant, pleaca. Tragem masinile pe dreapta, sa vorbim. Il suna pe sot sa coboare, ca eram in fata la ea la bloc, presupun ca injura. Il sun pe tata sa vina si el, ca imi tine Casco la el in masina, don't know why, sigur injura. Apare sotul, suna pe un nenea sa vina cu un formular de-ala de avarii usoare. Vine nenea cu formularul, vine tata. N-aveam nevoie de casco, da' n-aveam tigari. Imi da tata.
Acum urmeaza partea interesanta.
Zic, da' de ce completam de-asta? Doamna zice ca vrea sa-si faca masina pe asigurare. Ma apuca dracii. Doamna, da' eu n-am fost de vina, dumneavoastra ati fost! Recunoaste, se scuza, nu i-au prins franele. Ii pare rau. Buuuuun, si-atunci de ce completam aia? Aaaaaa, are casco. Doamna, aveti casco la masina? Zice ca nu. Dar nu puteti sa va faceti masina pe asigurare daca ati fost de vina pentru accident! A...nu?! Ca ea de-aia si-o facut asigurare, ce pluta mea! Am lasat-o in pace, l-a stricat de cap pe bietul sot oricum, cred ca l-a intrebat de 5 ori daca are sau nu casco. Si pana la final tot nu stia. Am stat vre-o ora sa completez fisa aia, s-o completeze si doamna, sa o verificam, sa imi bag piciorul in ea.
Acum vin eu si intreb. Pe sistemul vechi. Stiti voi, ala in care trebuia sa chemi politia pentru constatare, nu plecam eu mai repede acasa, cel putin cu juma' de ora? Asta se intampla daca le simplifici romanilor birocratia. Da, ideea e buna, nu mai deranjam organu' cu tot felul de nimicuri. Mai ales daca te poti intelege cu omul. Dar mi-a fost dat sa vad ca birocratia e tot birocratie, si simplificata, ne-o complicam noi la loc, relax! Bine ca nu mai trebuie sa umblu pe la asigurari, cu dosar de daune si alte alea, ca ma luau damblalele.

Ps. Am un suport de placuta de inmatriculare de schimbat, cine m-ajuta?

later edit: Rezolvat cu suportul. L-am montat. Singura! na!

5 comentarii:

  1. ai facut accidentabilul accidentat

    RăspundețiȘtergere
  2. well, macar ai scapat usor :) mi te imaginez cum injurai de la a la z dupa accident :D

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm....dar ce conduci, de ai scapat asa usor? un IMS ?

    RăspundețiȘtergere
  4. parca ziceai ca ai citit nenumarate carti. din limbajul asta de balta nu rezulta asta

    RăspundețiȘtergere
  5. anonim si limbajul...FIX p****...¿porque Dios opinan si no tienen ni puta idea?

    RăspundețiȘtergere