sâmbătă, 12 iunie 2010

Si-a venit si vara peste mine...

Vine vara bine-mi pare, in gradina am o floare....care creste frumoasa si verde printr-o crapatura din asfaltul incins din fata blocului aglomerat in care locuiesc.
Si-a venit si vara peste mine. M-a luat prin surprindere, m-a atacat, si-am cazut la datorie.
Vara, mult mai mult decat iarna, simt ca traiesc in cluj. Da, e adevarat ca avem doua parcuri mari si verzi, si padure la marginea orasului, dar in cartierele clujului, spatiul verde e impartit de parca l-a aruncat cineva cu ochii inchisi, si asa a cazut din cer. NU exista de nici un fel planificare teritoriala in orasul asta.
In Andrei Muresanu toate strazile sunt cu zona verde pe margine, si apropo de trafic, parca nici nu exista.
In Manastur si in Marasi, iti vine sa te arunci pe geam. De pe ala de la care vezi linia de tren/tramvai, dupa caz, si sosea si blocuri si asfalt si masini si....toate alea care le gasesti intr-un oras in "plina dezvoltare".
In Buna Ziua ma omoara drumurile si lipsa utilitatilor (cum ar fi...un magazin...de exemplu).
In Gruia si Grigorescu, nu ma pronunt. Ca n-am drum pe acolo veci, si nu vreau sa vorbesc prostii.
In zorilor, parca e impartit in doua. Zona Asa Da si Zona Asa Nu. Sau Blocuri versus Case.

Bine ca exista zonele de padure de la marginea oraslui, unde nu-ti doresti sa mori. Dar si acolo, in weekend, parca e concert Guta si Festivalul Mititeilor. asa ca eu zic Pas.

Bine ca e sesiune si nu ies din casa, bine ca la mine nu bate soarele in geam, bine ca mai e cate o greva si am pauza si la trenuri si bine ca mai am putin si plec din Cluj. Ce-i drept, intr-un oras mult mai mare si mult mai "infierbantat" decat Clujul, dar unde nu simti ca te sufoci de la atatea catastrofe ale panificarii teritoriale, unde am autostrada si unde exista liniste la orele amiezii, nu copii care joaca fotbal si se injura la mine in fata geamului. E bine, bine c-a venit vara, bine ca plec eu de-aici. Voua va doresc o vara incendiara a la OriceOrasInCareLocuiti, in speranta ca locuiti intr-unul din cartierele alea pe care le-am trecut la "asa da".

4 comentarii:

  1. Bine ca pleci! Una mai putin! Nu e nici o pierdere! Pa!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim ...asa am zis si eu...bine ca plec.... da' stai linistit/a...ca ma si intorc :))))))

    cum a zis o persoana tare inteligenta...Haterii fac parte din viata noastra...si cat de inutile ne-am simti fara voi :)) life just woldn't be the same! :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. anonim, intrebare, tu stai sa le numeri, sau sa le scazi de pe ceva lista? sau asta e ceva frustrare mascata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim multumim...oricum eu stau la tara deci clar e ''asa da'' ,exceptand tona de plictiseala ocazionala.Sa ai o vara faina!!!;;)

    P.S: m-am mutat pe http://myriam.treaba.ro .Cand ai timp sa-mi modifici linkul.Te astept in vizita!!:D

    RăspundețiȘtergere