sâmbătă, 24 aprilie 2010

de 1000 de ori.

Ma enerveaza la culme oamenii care nu stiu sa faca diferenta intre "bun" si "foarte bun", intre "inteligent" si "foarte inteligent" si asa mai departe. Ma seaca sa aud cum si sa vad cum unii se lauda...degeaba. Zau ca nu sunt si niciodata n-am fost contra laudei. Mi se pare sanatoasa. Mi se pare ok sa fi constient de valoarea ta si sa nu te lasi mai prejos de atat. Mi se pare bine sa ii pui la punct pe cei net inferiori tie. Dar nu mi se pare deloc acceptabil sa iti lauzi niste ...competente... sa le spunem niste capacitati...pe care si eu le am, si le au inca cel putin jumatate din colegii mei. Pentru ca e NORMAL sa le avem. E firesc sa existe, pentru ca daca nu le aveam, atunci ne alegeam naibii alt domeniu in care sa studiem. Sau cel putin, asa era normal, sa ne alegem alt domeniu.

Si mi-as putea lauda competentele de 1000 de ori mai bine decat tine. Le-as putea face sa para de 1000 de ori mai atractive decat ale tale. Si pun pariu ca as putea, intr-o luna, sa imi gasesc cel putin 2 joburi ca si ala pe care tu il lauzi atat! Ar fi momentul sa revii cu picioarele pe pamant si sa-ti dai seama ca nu esti chiar atat de special, si nici foarte stralucit.
Si toate astea vin de la faptul ca te lauzi pe tine si ii desconsideri pe alti colegi de-ai tai, care, sincer, fac o treaba de 1000 de ori mai interesanta decat tine si se lauda de 1000 de ori mai putin.
Si asta avand in vedere faptul ca eu sunt oarecum antisociala, noi doi suntem amici, si personalitatea lor chiar nu ma incanta.
Da, esti bun, si da, ai niste realizari in plus fata de 80 % dintre colegii tai...dar NU esti atat de bun ca sa-ti permiti sa te lauzi in felul si modul in care o faci! sincer!

Un comentariu:

  1. Ca sa fi un PRist bun, tre' sa fi si un laudaros bun, nu? :)) Personal n-am avut faze de genu cu "amicii" mei, pentru ca si deoarece nu am acordat asa de multa atentie laudelor. "Da? Esti director regional la Videochat Transilvania? Fain... Movin on". Cred ca e o problema la fete/femei ca se leaga de treburile mici... Ce-i drept daca as vorbei de inghetata si el tot zice ca e director regional i-as replica „Bă, ești prost?”

    RăspundețiȘtergere