joi, 10 martie 2011

Astept sa moara...ceva, cineva.

Stii cum e sa astepti sa moara...cineva, ceva...orice?

Eu as vrea sa moara timpul...si e la fel ca si-atunci cand iti petreci timpul cu cineva...si stii ca o sa moara. Da, o sa moara. O sa moara omul, individul, fizicul si psihicul, in acelasi timp, o sa moara relatia, o sa se stearga legatura...o sa fie gri...si n-o sa iti placa, normal ca n-o sa iti placa.

Asta e motivul meu, pentru care vreau sa moara timpul, nu tu, nu noi... de fapt, nici nu exista un "noi" clar, ci doar o schita ...stearsa, gri...a ce-ar fi putut sa fie...daca n-as stii ca mori, si ca o sa moara tot ce s-ar fi putut.

Dar ce poti sa faci?

Nimic... Si parca esti masochist. Iti place asa. Simti ca intr-un fel asta e cel mai comod lucru pe care ai putea sa il faci, sa te complaci, si sa astepti, sa vezi, sa aflii, sa stii...o sa moara sau o voi salva?
Esti ca pe-un pod, si nu stii in ce parte sa mergi. Te-ai trezit acolo, si nu stii cum ai ajuns. Si sub tine e apa, si podul se darama, moare....Si tu, tu esti iresponsabil si nu stii ce sa faci.

Te complaci,da, te complaci! nu e asa? Astepti sa moara de la sine, tu nu omori pe nimeni si nimic. E ca si eutanasia. Cateodata, doar cateodata, te-ai gandit ca e buna? Ca te scuteste de suferinta. De multa suferinta. Dar ti se pare ca e cea mai gra decizie pe care ai putea sa o iei.........Sa hotarasti tu daca ceva moare sau traieste....Nu, e mult mai comod asa. N-a zis nimeni ca e corect, dar atata vreme cat nu-ti cere nimeni sa fi corect, de ce ai fi tu, pentru ca asa vrei tu?

Tu ai vrea sa mori azi sau sa mai traiesti cu boala aia care te macina si te omoara, in fiecare zi tot mai mult? Eu as vrea sa mor maine, nu azi...Azi as mai avea ceva de facut.
Daca as muri maine, azi as face tot ce n-am facut si as spune tot ce n-am spus... si nu ti-ar place...fiindca ai stii ca am vrut sa te omor, si pe tine, si legatura noastra...ai afla ca vroiam sa moara, dar n-am omorat-o, si am lasat-o sa traiasca, fragila,asa cum era...ca si un copil la incubator...

Lumea spune ca trebuie sa iti traiesti viata, fiindca timpul trece. Prostii! Timpul nu trece, noi trecem prin timp. De-asta vreau sa moara timpul.

Sa faci pasul ala interzis e mult prea riscant pentru tine, nu? Trebuie sa iti aduni un munte de curaj, si-apoi, sa-l faci, eventual. Si daca-l faci....? Nu, mai bine nu, mai bine astepti, treci prin timp, si vezi daca o sa moara sau nu...

Toata viata o sa fim asa, indiferent cand murim...suntem construiti genetic sa ne pese, si sa amanam sa facem un pas interzis, pentru a nu omori pe nimeni si nimic din ceea ce ne inconjoara, din ceea ce inseamna pentru noi "viata noastra".

Parca atunci cand n-ai ce omori e mai usor sa pasesti interzis, nu-i asa?


Deci stii cum e sa-ti petreci zilele cu cineva sau cu ceva...care stii ca o sa moara?

Daca stii, spune-mi si mie, fiindca nu stiu cum sa mai traiesc eu, fara sa mor...