marți, 20 iulie 2010

Visul unei nopti de vara

Asupra unor oameni visele au o influenta majora. Pot spune chiar ca unele vise schimba cursul unei vieti. Pot sa te faca sa-ti dai seama cum te-ar afecta ceva, cum te-ai simti daca ti s-ar intampla ceva anume. Si te fac sa iei unele decizii pe care nu le-ai lua altfel, sau sa revii asupra unor decizii gata luate.

Eu, la modul personal, pana acum, am avut un singur astfel de vis. La vremea aceea i l-am povestit unei prietene foarte bune. Asa, ca am visat eu intr-o noapte ceva, si gata. Mi s-a pus pata si apoi s-a repetat obsesiv visul ala, pana cand a trebuit sa fac ceva sa mi-l scot din cap. Si am facut. Si mi l-am scos. Dar asta a fost de ceva vreme. Multa vreme. Si oricum, ala e un vis de care ma bucur si acum ca "am ascultat" ca altfel.....cine stie unde si cu cine eram acum.
Si stiti cum in vis subconstientul plaseaza un loc in alt loc, cum ar fi casa ta, exact asa cum arata ea, care stii ca-i orasul cutare in...New York? asta mi se-ntampla destul de des. Am visat intr-o noapte casa bunicilor mei de la tara, in Cluj...aiurea.

Dar nu asta mi-e problema acum. Ci faptul ca de-o vreme visez constant si nu mai pot sa ma odihnesc. De cand am venit aici (in Spania), de la caldura probabil, ca dorm la 30 - 35 de grade si traiesc la 35+, numai vise super ciudate am. Si eu nu visez de obicei. Cand dorm acasa, nu prea visez. Nu-mi aduc aminte toate idioteniile de vise pe care le-am avut de cand am venit aici, dar visez tot chestii gen Sfarsitul Lumii, persoane cu care n-am mai avut povesti de ceva vreme, persoane dragi mie, dar in contexte mega-ciudate....si asa mai departe...

Poate ca subconstientul meu vrea acasa la fel de mult ca si inconstientul si constientul meu, sau poate doar am nevoie de-o vizita la psiholog. Sau poate am doar nevoie sa scada temperatura cu vre-o 10 grade sa nu ma mai fiarba la foc mic noaptea. Ca de-aia visez numai focuri, ca ma simt ca-n cuptor. Pana atunci insa, incerc sa ma detasez de problema asta pentru ca de la atatea vise nu mai am timp sa ma odihnesc si ma trezesc epuizata de la atatea lupte intre mine si personajele astea multe si ciudate.